Asigurare.md Logo - Portal de Asigurari
Despre asigurări Piaţa asigurărilor Analitică Legislaţie Cariere Job Consultaţii Întrebări /Răspunsuri Forum
Partners Partners
Страховой каталог INS.ORG.RU

Always frash USa!
Vendor of usa base
Seller of USa base
Vendor of usa base
Seller of USa base

  
[Forum]  [Inregistrare]  [Date personale]  [Setari]
[Cautare pe forum]   [Mesaje Private]  [Utilizatori]  [FAQ]  [Intrare]
Asigurare.md Forum Index » » CASCO / АвтоКаско » » CASCO
Email Послать эту тему другу!
Alege pagina ( Pagina precedenta 1 | 2 | 3 Pagina urmatoare )
Autor CASCO
VizitatorTrimisa: 2008-06-30 12:55           Citeaza-l
sunt prima data pe forumu` asta. sorry, ma inregistrez si intru cu nume!
e fierbinte tema si ard sa scriu:
nu stiu de Moldcargo, Carat s.a.
stiu de Asito, Moldasig si Sigur-Asigur.
Asito - bine, dar is prea multi in virsta cu care-i cam greu de lucrat;
Moldasig - rau din definitie...;
Sigur-Asigur - the best! sincer, nu ai multe contracte, dar au multi bani! si la urma urmelor, pentru clienti asta conteaza. cel putin pentru aia ca alde mine (marea majoritate!)
respect tuturor.............


Le realiste
Member
Trimisa: 2008-07-28 18:11        Citeaza-l
Asterra a avut o pornire cu un produs 50/50 si s-a ales doar cu dusmani.Si cine a pornit contra lor - companii ce ofera rabaturi la casco si AORCA. Mai bine si-ar analiza politica proprie fata de brokeri si asigurati.Invidia ne roade Domnilor, invidia! Au uitat un indicator al neprofesionalismului in afaceri- nu critica nejusificat concurentul.

Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-10 20:50        Citeaza-l
Domnul Anonim a mentionat despre Moldasig - rau din definitie. Ce aveti in vedere? Au asa un nume solid, oficiu frumos,iar in urma investitiilor facute de Rosgosstrah vor arata ei voua asigurari - posibil vor domina in totalitate piata asigurarilor.

[ Acest Mesaj a fost redactat: Le realiste в 2008-08-10 20:52 ]


Montana
Member
Trimisa: 2008-08-16 11:02        Citeaza-l
Ce parere aveti: trebuie un broker sa aiba acces la dosarul de dauna shi sa participe la regularizare? Intreb asta pentru ca deunazi am fost martorul unei discutii in care un asigurator era de o alta parere!

Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-16 21:32        Citeaza-l
Acel asigurator se pare nu cunoaste ce este un broker si ce functii are.Dar daca cunoaste explicatia ar fi ca nu are incredere in brokerul concret. Una din solutii ar fi - de a demonstra acestui si altor asiguratori ca sunteti broker cu adevarat(de demonstrat profesionalism si corectitudine in afaceri). Daca nu va ajuta lasa-te de acest asigurator!Din pacate majoritatea asiguratorilor nu recunosc brokerii ca atare, nu cred in profesionalismul si capacitatile lor. Acest fapt la rindul sau e cauzat de diferiti smecheri care au tupeu sa se numeasca brokeri neavind licenta, dar cu parere de rau chiar si unii brokeri cu licenta in realitate sunt doar agenti mari.Evident ca brokerul trebuie sa participe la regularizare.Peste hotare aceasta functie e un izvor de venituri pentru broker.
Personal lucrez cu asiguratori care au incredere in compania mea si colaboratorii mei- deci imi permit sa fac singur survey,undewriting,sa particip la regularizarea daunelor.Dar sunt foarte putine companii de acest fel.Consider ca pe piata exista deja citiva brokeri care merita incredere din toate punctele de vedere.


Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-16 21:38        Citeaza-l
Sunt nedumerit in continuare de comportamentul unor asiguratori in ceea ce priveste oferirea cotatiilor unor brokeri.Lamuritimi - de ce daca un agent plaseaza un risc la compania sa primeste pentru aceasta comision(spre ex.15%)cotatia oferita clientului fiind sa spunem la CASCO 4%, iar in cazul cind riscul e adus de broker la aceeasi companie , cea din urma ofera cotatia de 4,5% , motivind ca asigurarea se face prin broker? Are cineva vreo parere? Personal prefer sa nu colaborez cu astfel de companii.

Montana
Member
Trimisa: 2008-08-17 09:41        Citeaza-l
Am impresia ca la ASEM ar trebui sa se puna accentul mai serios pe domeniul asigurarilor. Un student, ba chiar si unii profesori nu prea fac diferenta dintre un broker si un agent. Cuvintul intermediar e perceput si redat gresit pe bancile institutiilor de invatamant; dar sa revenim: oferind o cotatie din oficiu diferita de cea pentru broker asiguratorul respectiv da dovada de lipsa de onestitate si direct compromite institutia brokerului.In final cind clientul neintelegind rolul brokerului in derularea contractului sigur ca o sa aleaga unde e mai ieftin, dar ATENTIE: ieftin,bun, si mult in kila (expresie stiuta in RM) nu se potriveste pentru asigurari!

Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-17 16:40        Citeaza-l
Eu asi spune ca clienul care a trecut pe la broker, a primit informatii de la el dar a plecat apoi la asigurator si a facut asigurarea la direct pe motiv ca "si mai fasi si posrednicu asta"? - merita dupa cum am mentionat mai inainte sa umble luni in sir dupa despagubiri la asigurator.
Montana sa-ti povestesc un lucru ce confirma ceea ce ai spus despre ASEM - am o colaboratoare care a absolvit aceasta institutie cu mentiune, ca fiind una din cele mai bune in promotie.La sustinerea tezei de licenta, tema careia era "Caile de dezv...si .... a brokerului de asigurare", comisia a facut ochii patrati si cu nedumerire a intrebat ce mai este si asta brokerul de asigurare? Ea a fost nevoita o buna parte din timp sa le faca lamuririle cuvenite! Asfel de situatie s-a petrecut la ASEM domnu meu! Amintesteti cite ore de managementul riscului ai avut fiind student la ASEM? Dupa toate acestea ma mir cum au tupeu unii sa spuna ca avem specialisti in domeniul asigurarilor, daca discipline ce se refera la domeniul asigurarilor nu sunt in grila de ivatamint, sau daca sunt intr-un volum mic.Personal am avut probleme la facultatea de drept al USM la sustinerea tezei de licenta - seful de catedra n-a vrut sa ma accepte la sustinerea tezei, motivul invocat - bibliografia nu continea lucrari la tema asigurailor a specialistilor autohtoni.Cind l-am intrebat care sunt specialistii acestea și lucrarile lor a mutit și s-a enervat foc, dar asa si n-a putut sa-mi numeasca macar un autor sau o lucrare a acestuia.In Moldova lipseste practic ramura dreptul asigurarilor!

[ Acest Mesaj a fost redactat: Le realiste в 2008-08-17 16:42 ]

[ Acest Mesaj a fost redactat: Le realiste в 2008-08-17 16:43 ]


Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-17 16:53        Citeaza-l
E nevoie urgent de creat specialisti pentru domeniul asigurarilor - undewriteri,juristi,actuari.Unele acte normative inainteaza cerinte fata de persoane ce activeaza in domeniu, dar mi se pare ca mai intii de toate e nevoie sa-i pregatim, apoi sa cerem. Atit timp cit domeniul asigurarilor nu este atractiv, tineretul nu va pleca la studii la specialitatea finante si asigurari, iar juristii nu se vor specializa pe asigurari(cum am facut-o eu). Domeniul asigurarilor e plin de smecheri si smecherasi care fac "business" si mai putin de specialisti.Ultimul timp cei drept mai pleaca acei care, cum mi-a spus unul - "da, s-au terminat timpurile cind numai luai bani si nu trebuia sa platesti in schimb"

rei
Oaspete
Trimisa: 2008-08-20 12:06        Citeaza-l
"Le Realiste"
ce ai invedere ca asterra prin scoaterea acestui produs casco 50x50 si facut numai dusmani???
dupa parerea ta produsul nu este bun?


Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-20 13:39        Citeaza-l
Produsul este normal.Alte companii doar dintr-o invidie neclara pentru mine, s-au pornit a vorbi Asterra, nefacind cunostinta cu acest produs(conditiile de asiguare).
In atacurile contra Asterra era utilizat in special argumentul, ca compania va avea dificit de mijloace pentru a crea rezervele.
Raspunsul meu a fost raspicat si dupa aceea nimeni n-a mai spus nimic(in orice caz mie).
Dar le-am spus urmatoarele -sa mai analizeze mai intii de toate propriile tactici,politici,tarife si comportament pe piata.Poate am fost dur cu unii, dar am sa va lamuresc de ce- cei ce atacau si mai ataca in continuare Asterra nu sunt "sfintii" pietii de asigurari din RM si nu fac parte din asiguratori care nu cunosc ce este dumping si respectiv concurenta neloiala, deoarece singuri si le promoveaza in cele mai dese cazuri in activitatea sa.
Actiunile de defaimare a unei sau altei companii din partea acestor mega-super- asiguratori nu se bazeaza pe argumente profesionise ci pe principiul "ia ti uita la si so gindit si si o facut el".

[ Acest Mesaj a fost redactat: Le realiste в 2008-08-20 13:42 ]


VizitatorTrimisa: 2008-08-20 15:01           Citeaza-l
acum inteleg , foarte corect, munti se dau cu parerea cind nici nu stiu despre ce produs merge vorba sau ce prevede acesta.

rei
Oaspete
Trimisa: 2008-08-20 15:03        Citeaza-l
De ce anume invidie neclara pentru tine "Le realiste", doar asterra a scos acest produs pe piata ! sau lucrezi la asterra?

Montana
Member
Trimisa: 2008-08-20 15:52        Citeaza-l
Invidie se stie ca intre asiguratori a existat si o sa mai existe.Asterra a conceput un produs nou pe piata asigurarilor, produs care in multe alte tari e de ceva timp foarte cunoscut!Daca miine Moldcargo, Euroasig sau alta companie va veni cu ceva nou credeti-ma la fel vor fi tratati. Piata e mica si fiecare incearca sa rupa o bukatica din tortul respectiv, problema este ce face el metaforic vorbind cu bucatica de tort o rupe sau o feliaza?!

Le realiste
Member
Trimisa: 2008-08-20 22:20        Citeaza-l
Cer scuze,dar nu prea inteleg pina la capat intrebarile lui Rei.O sa incerc sa raspund totusi in masura intelegerii mele. Mai intii de toate nu sunt colaborator, nici fondator al Asterra Grup.Sunt broker de asigurare si indraznesc sa spun ca inteleg ceva in asigurari, mai ales a celor din RM. Deja cunosc multi asiguratori - stilul lor de lucru, produsele de asigurare, latura morala a unor manageri al lor, fapt ce-mi permite , cred eu,sa ma dau cu parerea. Spunind invidie neclara - nu inteleg intradevar - cei ce s-au napustit in cazul de fata asupra Asterrei, lor ce nu le ajung clienti? De ce le este frica? Daca sunt asa de buni Asterra nu le poate fi concurent? Mi-am adus aminte cu acest prilej ce a spus Arhimede cindva:
"Cind in lume apare ceva nou, boii rag"(descifrare - in Grecia Antica cind se inventa ceva nou,se obtinea un succes anumit, exista un obicei- se aducea cite un bou in jertfa, iar acesti boi evident rageau)


Alege pagina ( Pagina precedenta 1 | 2 | 3 Pagina urmatoare )
  


Powered by phpBB & Patched and Mods by Server.MD
Copyright © The phpBB Group

Copyright © Asigurare.md, 2008. All Rights Reserved. Powered by Server.MD | CMS by Internet-Moldova
La citarea totală sau parţială şi folosirea materialelor publicate pe portalul Asigurare.md, atît pentru publicaţiile tipărite cît şi pentru cele electronice,
trimiterea către autor şi www.asigurare.md este obligatoriu.